PERSONLIG UDVIKLING

Du skal være et stærkt individ før, Du kan være et stærkt team medlem.

Personlig udvikling spænder over en bred vifte af muligheder. Vi har alle vores individuelle udfordringer og dermed forskellige behov for udvikling. Der er med andre ord ikke en succes formel der siger ”Sådan får du mere succes”. Det nærmeste videnskaben kommer på en succesformel er nogle overordnet redskaber som hjælper Dig på vej.

Jeg har haft heldet med mig ved at bruge forskellige ordsprog som ”Virker det ikke så prøv noget nyt”, men de har hjulpet med en tanke aldrig den nye handling. Ser vi i Coaching verden har GROW modellen været anerkendt i mange år.

GROW – Model

Modellen viser igen en vej og hovedfilosofien i Coaching er jog at Du selv har svaret og Coachens har ansvaret for at guide dig frem til det.

G står for Goals.

Det er vigtig at vi sætter vores egne mål. Du skal ikke være bange for at sætte store ambitiøse mål, men husk nu at mål aldrig bliver nået hvis Du ikke fokuser på de små elementer, der samlet bliver vejen mod målet.

Det er dokumenteret, at revolution af adfærd aldrig holder i længden men evolution af adfærd skaber revolutionerende resultater, så der skal arbejdes hver dag, bare et skridt mere igen i dag.

R står for Reality.

Hvad er din virkelighed lige nu? Det er afgørende at tage udgangspunkt i Din virkelighed. Ikke den farvede eller poleret sociale medie virkelighed men den objektive. Det hvor du kritisk forholder Dig til Dig selv uden filter. Der er ingen der begynder forbedring af udfordringer, hvis selv billedet er poleret.

STATEMENT: Hvis du ikke ser på Dig selv med kritiske øjne, når Du aldrig Dit fulde potentiale.

Evt. med et billede hvor en person ser i et spejl og ser en løve.

På samme måde som i afsnittet  ”Lad gevinst Zonen blive den nye norm”

O står for Options.

Hvad kan du gøre? Lad os samme skabe et overblik over Dine mulige handlinger.  Som udgangspunkt har Du de direkte muligheder som dukker op hovedet øjeblikkeligt og her sætter de fleste over i handling. Det er min erfaring at bruges der lidt mere tid, sætter en kreativ proces i gang kan den direkte mulighed udvikles til en vandvittig god handling og dermed bringe dig hurtigere, tættere på dit mål.

W står for Will do.

Hvad vil du så gøre? Det er nemt at sætte sine mål, noget svære at se realiteterne i øjne og igen lidt svære at finde alle de gode muligheder frem. Der opstår nu 2 muligheder. Enten når du ikke at læse videre fordi du allerede er i gang ellers sider du fast i dine tanker og vil undersøge, analysere, undersøge, analyser og analyser på analysen igen og igen.

Begge dele er vigtigt, men Du misser alle de skud som du ikke tager. Lad os sammen lægge en plan hvor vi tager udgangspunkt i Dit trygheds og sikkerheds behov, Dine vilje til sejr, Din vilje til at ofre for at nå i mål og så balancere vi det hele, så Du kan komme et skridt nærmere hver dag.

Er Dit mål at blive en dygtig leder, så skal Du være et stærkt individ, for at være et godt team medlem, Du må se virkeligheden, Du må opbygge selvindsigt nok til at identificere Dine styrker og svagheder så den rigtige trænings metode og intensitet kan vælges. Vær tålmodig, men målrettet og start de små skridter Du skal tage hver dag mod dine mål.

Kom i gang, lær under vejs og tilpas dig hele tiden.

Den bedste investering du kan gøre er i dig selv.

Hvis jeg ikke har motiveret og inspireret nogle mennesker i dag,
så har jeg spildt min tid.

TOP